1994 is de site een beschermd historisch monument. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het oude religieuze landschap van de regio. Het gebouw doorstond in de loop der jaren heel wat perikelen. Het werd achtereenvolgens getroffen door de pestepidemieën, door de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, door een brand in 1764 en tot slot door de Franse Revolutie die uiteindelijk leidde tot de ontmanteling ervan in 1790. Omstreeks 1810 werden de abdij en het klooster  afgebroken. Alleen de recentere gebouwen van architect Dewez staan ​​er nog. Momenteel ondergaat de site een nieuwe transformatie: ABY moet een polymorfe culturele plek worden. 



Auteur: visit.brussels
Meer informatie"> 1994 is de site een beschermd historisch monument. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het oude religieuze landschap van de regio. Het gebouw doorstond in de loop der jaren heel wat perikelen. Het werd achtereenvolgens getroffen door de pestepidemieën, door de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, door een brand in 1764 en tot slot door de Franse Revolutie die uiteindelijk leidde tot de ontmanteling ervan in 1790. Omstreeks 1810 werden de abdij en het klooster  afgebroken. Alleen de recentere gebouwen van architect Dewez staan ​​er nog. Momenteel ondergaat de site een nieuwe transformatie: ABY moet een polymorfe culturele plek worden. 



Auteur: visit.brussels
Meer informatie"/> 1994 is de site een beschermd historisch monument. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het oude religieuze landschap van de regio. Het gebouw doorstond in de loop der jaren heel wat perikelen. Het werd achtereenvolgens getroffen door de pestepidemieën, door de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, door een brand in 1764 en tot slot door de Franse Revolutie die uiteindelijk leidde tot de ontmanteling ervan in 1790. Omstreeks 1810 werden de abdij en het klooster  afgebroken. Alleen de recentere gebouwen van architect Dewez staan ​​er nog. Momenteel ondergaat de site een nieuwe transformatie: ABY moet een polymorfe culturele plek worden. 



Auteur: visit.brussels
Meer informatie">
POI Forest - Vorst - Abdij van Vorst - Photo

Abdij van Vorst

Beschreibung

<p>De site van de Abdij van Vorst, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de middeleeuwen, vormt samen met het stadhuis het historische hart van de gemeente Vorst. De abdij, die in 1106 gesticht werd, was grootgrondbezitter in Brussel en omstreken. Sinds <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/1994" rel="nofollow" target="_blank">1994</a> is de site een beschermd historisch monument. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het oude religieuze landschap van de regio. Het gebouw doorstond in de loop der jaren heel wat perikelen. Het werd achtereenvolgens getroffen door de pestepidemieën, door de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, door een <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Brand_(vuur)" rel="nofollow" target="_blank">brand</a> in 1764 en tot slot door de <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_Revolutie" rel="nofollow" target="_blank">Franse Revolutie</a> die uiteindelijk leidde tot de ontmanteling ervan in 1790. Omstreeks 1810 werden de abdij en het <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kloostergang" rel="nofollow" target="_blank">klooster </a> afgebroken. Alleen de recentere gebouwen van architect Dewez staan ​​er nog. Momenteel ondergaat de site een nieuwe transformatie: ABY moet een polymorfe culturele plek worden. </p><br/><br/>Auteur: <a href="https://www.routeyou.com/user/view/816234.nl">visit.brussels</a><br/><a href="https://www.routeyou.com/location/view/48069647.nl?toptext=8183719">Meer informatie</a>

Foto-Galerie

Erkunden Sie Abdij van Vorst mit den folgenden Touren...
Tour Fahrrad Antwerpen - abdijfietsen - Photo
Fahrrad

Fahrrad

Sehr leicht
Antwerpen, Flandern, Antwerpen, Belgium
1602 km | 0 m-effort
Unbekannt
Ja

Wandelen & Fietsen over lange afstand

© OpenStreetMap contributors

Ort

Land:
Belgium
Region :
Brüssel-Hauptstadt
Abteilung/Provinz :
Unbekannt
Kommune :
Forest - Vorst
Standort:
Unknown
Erstellungsdatum :
2023-05-25 13:32:14.237
Letzte Änderung
2023-05-25 13:32:14.237

(0 Nachricht)

Entdeckung

POI's in der Nähe

POI Forest - Vorst - STATION SD - Photo
veloeric
FOREST - VORST 
POI Forest - Vorst - 73 - Photo
gpstracks
FOREST - VORST 
POI Anderlecht - CRBK - Photo
veloeric
ANDERLECHT 
POI Anderlecht - déviation - Photo
alaindurbecq
ANDERLECHT 
POI Uccle - Ukkel - Point 3 - Photo
lucnic
UCCLE - UKKEL 
POI Forest - Vorst - Parc Duden - Photo
GR Rando
FOREST - VORST 
POI Forest - Vorst - Parc Duden - Photo
GR Rando
FOREST - VORST 
POI Anderlecht - Liaison - Photo
alaindurbecq
ANDERLECHT 

 

 

 

 

 

 

 

Schließen
Meine Abonnements